DREAMSchool

DREAMSchool is een televisieprogramma dat in de Nederlandse versie in 2017 startte bij de NTR, gebaseerd op het gelijknamige Britse programma van Jamie Oliver. In het programma wordt een groep schoolverlaters door een wisselende line-up van Bekende Nederlanders onder wie Floortje Dessing, Ron Blaauw, Lange Frans, John Heitinga en Shaker gevolgd. Zij motiveren en stimuleren de ontwikkeling van de leerlingen. De ‘school’ wordt geleid door kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde.

Marco maakt al vanaf het begin onderdeel uit van het begeleidingsteam van DREAMschool. Waar Lucia en Eric tijdens de lesweken op DREAMschool de leerlingen coachen en begeleiden, nam Marco dit in de eerste drie jaar van hen over na de lesweken. In DREAMschool 4 is Marco al onderdeel van lesgeven aan de leerlingen. Hij gaf samen met Lucia en Eric drie lessen en coacht en begeleidt ze na de drie weken op DREAMschool. In die periode na DREAMschool werkte hij o.a. samen Rabobank Econoom Barbara Baarsma, kunstenaar/ fotograaf Jimmy Nelson en Ron Blaauw om leerlingen verder te helpen in hun carrière.

Marco is voor DREAMschool gevraagd door regisseur Lisanne Faddegon. Marco werkt nauw samen Lucia Rijker en Eric van ’t Zelfde. In DREAMschool seizoen 4 geeft Marco ook les samen met Lucia en Eric aan de leerlingen. Na de opnameweken gaat Marco verder met de leerlingen richting werk, een opleiding of een combinatie van die twee. Lucia Rijker omschreef het mooi:

“Wanneer je een moeilijk gevecht moet aangaan in de ring, wil je Marco in jouw hoek als begeleider hebben”.
Lucia Rijker

“DREAMschool is een teamprestatie die bij Lucia en Eric begint. Maar ook de crew van DREAMschool en veel BN-ers die les hebben gegeven werken met elkaar samen in belang van de leerlingen. Dat blijft een mooi ideaal om aan mee te mogen werken”, aldus Marco.