Talentontwikkeling

Masterclass Talenten Academie

In alle coaching- en trainingstrajecten krijgt talentontwikkeling aandacht.
In Masterclass Talenten Academie (MTA) staat talentontwikkeling centraal.
MTA is een trainingsconcept voor de horeca, gericht op doorontwikkeling voor talenten uit de keuken. Hotellerie en restaurants geven talenten uit hun keuken gelegenheid de cursus te  volgen. Van chef de partie tot beginnend chef: voor elk talent is een trainingsprogramma ontwikkeld.

De deelnemers krijgen les van de beste trainers/docenten, in een wisselende line-up. Met iconen als Onno Kokmeijer, Ron Blaauw,  Jonnie en Thérèse Boer, André Gerrits, Erik van Loo, Dennis Kuipers, Luc Kusters, Sidney Schutte, Chris Naylor en Joris Bijdendijk. De training is succesvol. Deelnemers maken steevast promotie en twee deelnemende koks uit 2019 veroverden voor hun restaurant een Bib Gourmand.

“Het trainingsprogramma Masterclass Talenten Academie, dat Marco bedacht in 2017 en uitvoert sinds  2018, werd dit jaar exclusief door Alliance Gastronomique en Ron Blaauw ingekocht. Zo konden 10 zeer talentvolle souschefs 10 dagen met de beste trainers werken. Succes verzekerd! Het leidde tot het eerste landelijke SVH diploma Modern Leiderschap in de keuken”.

Jet Loos junior souschef restaurant Renaa** Stavanger

Begin september ’22 nam Jet Loos contact op met Marco. De wil om door te groeien in haar vak en zich verder door te ontwikkelen als mens, was voor jet de aanleiding om een coachingstraject met Marco te willen starten.

Jet werkt als gezegd op dit moment bij Renaa, het restaurant van chef Sven Erik Renaa dat twee Michelinsterren heeft. Dat Jet ook nog eens deelnemer is aan de wedstrijd voor “San Pellegrino Young Best Chef Academy”, kon meteen meegenomen worden in het traject van prestatie-coaching.

Eind oktober volgde de kookwedstrijd voor talentvolle jonge chefs uit Noord Europa in Kopenhagen. Jet won deze Noord Europese finale! Hoe gaaf! Nu mag ze volgend jaar naar Milaan voor deelname aan de wereldfinale.

De aanwezige pers schreef het volgende over Jet’s prestaties: “Loos maakte indruk tijdens de regionale finale in Kopenhagen. De lokale jury van chef-koks Tommy Myllymäki, Kamilla Seidler, Heidi Pinnak, Jacob Jan Boerma en 2015 S.Pellegrino Young Chef Academy Award-winnaar Mark Moriarty, koos haar als overall winnaar. Ze reist dus af naar de Grand Finale in Milaan in 2023”.

In februari 2023 stapt Jet over van Restaurant Renaa Stavanger naar De Treeswijkhoeve Waalre dat ook twee Michelinsterren heeft. Daar wordt ze onderdeel van de brigade van chef Dick Middelweerd. Met Dick gaat reist ze begin oktober 2023 samen af naar de finale van de San Pellegrino Young Best Chef Academy. Jet kookt de wereldfinale met 15 deelnemers. De weg naar de finale traint ze zich onder begeleiding van Dick Middelweerd en Marco Wins.

Tijdens de finale in Milaan fungeert Dick als haar coach. Jet kookt, onder toeziend oog van Dick Middelweerd, een fantastische finale en krijgt van de jury veel waardering voor haar kooktechnieken en smaken. Dat in het licht dat ze zo’n 5 jaar jonger is dan de andere deelnemers, geeft de passie en het talent van Jet weer. In het voorjaar van 2024 stapt Jet onder begeleiding van Marco over naar chef Bas van Kranen van restaurant Flore Amsterdam. Dit restaurant is niet alleen in bezit van twee Michelinsterren maar ook nog van een Groene Michelinster.